Enastavnik - obrazovni portal

Na prodaju domen www.enastavnik.com

Opširnije...
JA slide show
Home
Svaki učitelj i nastavnik imaće laptop PDF Štampa El. pošta

Ministarstvo prosvete i nauke radi na tome da svaki učitelj i nastavnik u Srbiji dobije laptop i da u narednom periodu bude informatički opismenjen, rekao je državni sekretar Ministarstva Radivoje Mitrović.

 

To treba da bude urađeno u saradnji sa IT organizacijama, rekao je Mitrović i naveo da nije cilj da kukamo nad nedostatkom novca nego da sve kompanije koje imaju veze sa obrazovanjem usmerimo na realizaciju ovoga projekta.

 

Potom bi se ušlo u projekat informatičkog opismenjavanja svih učenika, rekao je Mitrović i naveo da je prihod koji država ubira od izvoza softvera višestruko veći od prihoda od izvoza malina.


- Ovo je suvo zlato koje se izvozi i ima izuzetnu vrednost, istakao je Mitrović i naveo da su zanimanja u ovoj oblasti među onima koja su više nego deficitarna.

 

Sa druge strane, interesovanje za ovo zanimanje nije preveliko, jer to nije lako studirati, rekao je Mitrović i naveo da je Ministarstvo imalo razgovore da predstavnicima informatičkih društava kao i sa kompanijom Majkrosoft.

 

Komentari  

 
+4 #3 zilic.slavka 07-04-2013 15:04
Da li sam dobro videla?
Smatram da je više nego potrebno da se informatički opismene oni koji to još nisu.Smatram da je krajnje vreme !
Slavka
 
 
+3 #2 marimar31 30-03-2013 11:22
Da ,da ...samo ne znam koje godine??
:lol: :lol:
 
 
0 #1 jasna_00 12-03-2013 12:34
Ovo je veoma dobro, ali postoje neki ucitelji koji samo deci daju da rade neke zadatke a nista ne objasne i to vreme ucitelji provedu na drustvenoj mrezi facebook, tako da to koliko je dobro toliko je i lose. :-?
 

Vremenska prognoza

Vesti